Mee op de trein van online programma’s

We kunnen er niet meer omheen. De online programma’s vliegen ons rond de oren. Webinars, challenges, online platformen, podcasts, … Geloof je me als ik zeg dat ik een paar maanden geleden nog nooit van een podcast had gehoord…?

Zit iemand nog te wachten op een online programma?

Door Covid-19 zijn we anders gaan werken en leven. Plots is telewerk de nieuwe manier van werken. Sommige bedrijven waren daarop voorzien, voor andere organisaties was het alle hens aan dek. We hebben de voor- en de nadelen van de vele Zooms, Teams en Skypes ervaren. De ene is voorstander, de andere is het moe om de hele dag naar een computerscherm te staren. Een ding is zeker, dat klein beestje heeft ons anders naar de realiteit leren kijken. 

Weerstand door onwetendheid

Ik heb heel wat weerstand ervaren tegen de nieuwe hype van online programma’s. Maar ik heb gemerkt dat ik toch een ontzettende meerwaarde kan bieden als coach & trainer om mijn kennis te delen via de online wereld. Vorige week had ik nog een boeiende en interactieve sessie over leiderschap. Achteraf kreeg ik de feedback van de deelnemers dat het super interessant was en dat het online gebeuren hen niet gestoord had. Ze vroegen zich af of de sessie beter zou geweest zijn als het ‘in het echt’ was doorgegaan. En 8 op de 10 gaf aan dat er geen verschil zou geweest zijn. 

De feedback zette me aan het denken. Moet ik dan toch mijn eigen overtuigingen over online programma’s niet wat bijsturen? En misschien ligt daar toch een opportuniteit. Misschien zie ik de voordelen niet en blijf ik halsstarrig geloven dat opleidingen niet via een online platform kunnen verlopen, omdat de kwaliteit niet hetzelfde is.

Ik ben mijn eigen Model van de Wereld (set van overtuigingen) gaan stretchen door op onderzoek te gaan. Ik heb mijn klanten gevraagd wat ze van mijn idee vinden en ook hier kreeg ik heel wat positieve reacties. Misschien had mijn overtuigingssysteem niet zoveel positiviteit verwacht want ik voelde toch een lichte weerstand opkomen. Het voelde aan alsof ik uit mijn comfortzone zou mogen komen en de weerstand doorbreken. En als coach zijnde, ging ik met die weerstand aan de slag.

Ik had weerstand omwille van het hele gedoe om een platform op te zetten, ik zou filmpjes moeten maken, het zou een verlies van persoonlijk contact zijn, gaat de kwaliteit daar niet onder lijden, hoeveel moeite moet ik hierin stoppen, opnieuw het zoveelste programma, … Ik stootte op een aantal bedenkingen die me tegenhielden om hiermee aan de slag te gaan. 

Niet het zoveelste programma

Dit hele proces heeft me een paar dagen bezig gehouden. Ik keek naar collega’s die wel online zaken aanbieden, ik sprak met mensen die hier ook een weerstand tegen hebben. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en ben ik zoek gegaan naar een systeem dat bij mij past. Op een eigenwijze manier ga ik online waarbij ik trouw blijf aan mijn waarden: integriteit & duurzaamheid. En zeker geen overaanbod. Ik ga starten met een online coaching opleiding waarbij je als leidinggevende, HR, teamleider of beginnende coach alle basisvaardigheden kan leren. 6 modules met heel wat inhoud, opgebouwd uit een waardevolle syllabus, filmpjes en 2 online één-op-één gesprekken zodat ik het hele proces van integratie kan opvolgen. Een mooie combinatie tussen duurzaamheid en kwaliteit. 

Ik ben er nu volop mee aan de slag. Achter de schermen ben ik alles aan het voorbereiden en door dit proces, merk ik ook dat mijn weerstand verdwijnt. Ik denk dat mijn kwaliteitsbewaker mij helpt om veel content aan te bieden, om er zeker van te zijn dat dit programma ook een bewezen meerwaarde biedt. Inderdaad niet het zoveelste programma.

Nieuwsgierig?

Benieuwd wat het Coach Online programma precies inhoudt? Ontdek het programma hier.

Ben je op zoek naar een klankbord over communicatie en leiderschap? Neem contact op met ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *