Wanneer schakel je als leidinggevende een coach in?

Tijdens de dagelijkse wandeling maakte ik een praatje met een voobijganger waarvan ik wist dat hij zaakvoerder is van een KMO. We kwamen uiteraard op het Corona-onderwerp uit en de gevolgen voor zijn business. Hij vroeg me wat ik precies doe en vooral zijn reactie is de oorsprong van deze blog. 

Weet jij wat een coach doet?

Ik vertelde hem dat ik Business Coach ben, en ondernemers & leidinggevenden begeleidt op vlak van communicatie. En dat moest ik hem toch nog even uitleggen, want wat houdt dat precies allemaal in?

Die vraag deed me oprecht afvragen: Hoeveel ondernemers, zaakvoerders, leidinggevenden, teamleden, HR, werkgevers,… kennen het belang en de meerwaarde van coaching? Meer nog, weten zij wat een coach eigenlijk doet? 

Toegegeven, het woord coaching wordt vandaag de dag eindeloos gebruikt en misbruikt. Iedereen mag zich coach noemen. In het landschap van de coaching moet het kaf inderdaad nog van het koren gescheiden worden. Coaching is in Vlaanderen nog steeds onbekend en onbemind. Er zit precies nog schroom op het feit dat je naar een coach gaat. Want ik heb toch helemaal geen problemen…

Dus ik kan mezelf er niet van weerhouden om deze blog te schrijven en je te informeren over het belang – of eerder – de noodzaak van een goede coach.

Wanneer schakel je een coach in?

Elke ondernemer, zaakvoerder, leidinggevende, … kan een goed klankbord gebruiken. Je hoeft geen grote problemen te hebben om bij een coach te gaan. Tijdens een coaching gesprek krijg je de kans om al jouw besonges en frustraties te delen in een veilige omgeving. Want wat er tijdens een coaching sessie besproken wordt, blijft binnenskamers. 

De aanleiding om naar een coach te gaan is heel divers. De ene komt omdat er communicatieproblemen zijn op het werk. Nog iemand anders omdat hij een carrièreswitch overweegt. Er zijn problemen op de werkvloer. Of gewoon om aan een aantal persoonlijke & professionele doelen te werken.

Coaching is dus niet enkel voor mensen zonder zelfvertrouwen of diegenen die diep in de problemen zitten. Vanaf het moment dat je voelt, ik zit vast in mijn denkpiste of ik kom precies niet vooruit… Dat is vaak het moment om een coach in te schakelen. Heel vaak wordt een coaching traject opgestart wanneer je opmerkt dat je in rondjes aan het draaien bent. Dat je een bepaald doel wil bereiken maar vastloopt. 

Wat is coaching precies?

Het is zo belangrijk om met een neutraal persoon al jouw gedachten, frustraties, grote en kleine problemen te kunnen delen. Als coach luister je gewoon en stel je (kritische) vragen. Je oordeelt niet en je bent oprecht geïnteresseerd. Je geeft ook geen advies. Je bent gewoon voluit aanwezig. En net daardoor krijgt die ondernemer de inzichten en de antwoorden die al zo lang aan de oppervlakte liggen.

Je werkt naar een bepaald doel en de coach daagt je uit om nieuwe inzichten te genereren. 

Elk coaching traject is anders

Het is de rol van de coach om het proces te begeleiden. Je reikt geen oplossingen aan. Je bent kritisch en confronteert. Je biedt tools en technieken aan om het op andere manier aan te pakken. 

De feedback die ik krijg na een coaching is vaak: ‘Een uurtje exclusieve aandacht voor mij’ – ‘Er is echt naar me geluisterd’ – ‘Dit had ik veel eerder moeten doen’ – ‘Het beste cadeau dat ik aan mezelf gegeven heb’ – ‘Op een uur tijd heb ik meer inzichten dan al die nachten dat ik wakker lig’ – ‘ Eindelijk iemand waar ik bij terecht kan als ik iets in vetrouwen wil delen’ – …

Het belang van coaching

Ik merk dat de Corona crisis heel veel mensen heeft doen beseffen dat het ook anders kan. We zaten vast in een ratrace. De procedures en regels hadden ons vastgeketend. We waren een stuk van onze vrijheid kwijt. Door stil te staan en te vertragen, zijn heel wat mensen beginnen nadenken en realiseren zij zich dat het ook anders kan. 

Misschien ben jij ook tot het besef gekomen dat je niet langer ‘op de oude manier’ wil werken, alleen weet je niet goed hoe je dat kan veranderen? Of realiseer jij je nu dat je liever wil afbouwen, maar hoe begin je daar aan?Het kan ook zijn dat je nu hebt ontdekt dat je liever verandert van functie of job.

En deze periode kan ook gezorgd hebben dat je een heel andere richting wil uitgaan. Of je hebt een tweede adem gevonden en je doelen zijn net heel helder geworden. Het kan ook dat je weet hoe belangrijk de work-life balans is. Dat je toch ook meer thuis wil zijn en minder uren in de zaak.

Al deze stellingen kunnen een aanleiding zijn om te klankborden met een coach.

Het is veel makkelijker om samen met een coach deze thema’s aan te pakken, in plaats van ermee te blijven rondlopen en jezelf af te vragen hoe je dit in godsnaam kan realiseren. 

Laat deze crisis een opportuniteit zijn om je persoonlijk & professioneel leven te heroriënteren. Kleine stappen kunnen grootse veranderingen teweeg brengen. Neem die eerste stap en geef jezelf een klankbord cadeau.

Wil jij graag een klankbord?

Wil jij een betere leidinggevende zijn? Ben je op zoek naar antwoorden over communicatie en leiderschap? Neem contact op met ons.

Zelf je bedenkingen of ervaringen delen? Vertel het ons in een reactie op deze blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *